hipo
Data Recovery Novice
Posts: 52
Joined: Sat Mar 26, 2016 11:09 am
Location: Macedonia
Contact: Website Facebook Twitter Skype Google+

PC-3000 in Windows 10

Mon Apr 18, 2016 4:24 am

I'm think to update 8.1 to 10 64bit. It is good to hear that Pc3000 work good on Win10.
Sistrum Data Recovery Macedonia
https://sistrum.mk

User avatar
pclab
Forum Moderator
Posts: 1675
Joined: Tue Jan 13, 2015 4:55 pm
Contact: Website Facebook

PC-3000 in Windows 10

Mon Apr 18, 2016 6:16 am

Yeap, mine work OK on windows 10.
www.pclab.com.pt
facebook.com/PCLAB.Assistencia.Tecnica

jol
Data Recovery Pro
Posts: 672
Joined: Thu Jan 29, 2015 11:31 pm

PC-3000 in Windows 10

Mon Apr 18, 2016 6:30 am

I think it will be a good idea to image/clone you old OS defore upgrading just in case...

hipo
Data Recovery Novice
Posts: 52
Joined: Sat Mar 26, 2016 11:09 am
Location: Macedonia
Contact: Website Facebook Twitter Skype Google+

PC-3000 in Windows 10

Mon Apr 18, 2016 8:23 am

Yes Jol, cloning is first step.
Sistrum Data Recovery Macedonia
https://sistrum.mk

User avatar
Jared
Forum Admin
Posts: 3636
Joined: Mon Jan 12, 2015 12:32 pm
Location: Providence, RI
Contact: Website Facebook Twitter Skype YouTube Google+

PC-3000 in Windows 10

Mon Apr 18, 2016 10:27 am

I've been running my PC-3000 Express Card in Win 10 for a while now with no issues. It's a safe upgrade.

User avatar
LarrySabo
Data Recovery Master
Posts: 864
Joined: Mon Jan 12, 2015 8:15 pm
Location: Ottawa, Canada
Contact: Website

PC-3000 in Windows 10

Mon Apr 18, 2016 11:03 am

jol wrote:Source of the post I think it will be a good idea to image/clone you old OS defore upgrading just in case...

I can't imaging anyone using an anti-virus program on their recovery system but if they did, they should uninstall it before upgrading to Win10 then re-install it afterward. There have been a number of FUBARs in cases where that was not done.

User avatar
Jared
Forum Admin
Posts: 3636
Joined: Mon Jan 12, 2015 12:32 pm
Location: Providence, RI
Contact: Website Facebook Twitter Skype YouTube Google+

PC-3000 in Windows 10

Mon Apr 18, 2016 11:06 am

Yeah, I've never been one to run AV on my PC-3000 system, it causes way too many interruptions. Even just M$ defender has been giving me issues as of late and I had to disable it. Just gotta be careful what you install on the system that's all. AV will scan every file passing though being copied that will never actually be run on the system. So it'll constantly be interrupting file copy jobs because the client had a virus.

User avatar
abedalkareem
Experienced DR Tech
Posts: 206
Joined: Mon Aug 31, 2015 12:57 pm
Location: Amman - Jordan
Contact: Website

PC-3000 in Windows 10

Mon Apr 18, 2016 11:27 am

Jared wrote:Source of the post Just gotta be careful what you install on the system that's all


are you scan the HDD after image using RTT in speart work station ?

jol
Data Recovery Pro
Posts: 672
Joined: Thu Jan 29, 2015 11:31 pm

PC-3000 in Windows 10

Mon Apr 18, 2016 12:00 pm

if you have a station that's been used unly for PC3K + reliable DR soft. + not connected to the internet there is no need for scanning.
need to have an image of it, the smallest suspicion and you put the image back, problem solved (at least that's what I'm doing)

User avatar
abedalkareem
Experienced DR Tech
Posts: 206
Joined: Mon Aug 31, 2015 12:57 pm
Location: Amman - Jordan
Contact: Website

PC-3000 in Windows 10

Mon Apr 18, 2016 12:19 pm

jol wrote:Source of the post if you have a station that's been used unly for PC3K + reliable DR soft. + not connected to the internet there is no need for scanning.
need to have an image of it, the smallest suspicion and you put the image back, problem solved (at least that's what I'm doing)


what i mean , when the patient HDD imaged successfully using pc3k and you want to extract the image to fresh HDD using RTT to deliver it to customer many viruses will pop up so its better to do extracting in separate unit away from DR station , or you just do it at same computer and keep a back up healthy image for DR Station when feel infected get back to healthy one ?? if so how you mange the PC3k resource you collect from patient HDDs at each restore point

Return to “PC-3000 Forum”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests